Koffie

Door Tobias Boekwijt | 11-02-2015 om 15:31

Normaal gesproken sta ik zo rond 7 uur in de ochtend op. Ik heb niet echt een ochtend ritueel, behalve dan onder de douche stappen, tanden poetsen, aankleden en op de fiets springen om naar mijn werk te gaan. Achter mijn bureau eet ik mijn ontbijt en daarna begin ik te leven. Het werk wat volgt is nietszeggend en draagt niet bij aan mijn persoonlijke ontwikkeling. En toch kan ik elke dag uitkijken naar een moment waar ik echt van kan genieten.

Rond een uurtje of 9 in de ochtend loop ik naar beneden naar de kantine en bestel een cappuccino. Ik reken af en loop vervolgens weer terug naar mijn bureau. Daar begin ik aan de koffie die naast de opgeklopte melk ook nog wat kaneelpoeder bevat. Allemaal niet heel speciaal zou je zeggen, maar toch is dit moment op de dag bijna heilig voor mij. Een speciaal koffiemoment op de dag, welke dag dan ook, is voor mij belangrijk. Waarom eigenlijk?

Sinds dat ik met mijn oma naar Zwitserland op vakantie ben geweest, toen ik een jaar of 14 was, drink ik koffie. Het was een soort familietraditie om in Interlaken een openbaring te krijgen op het gebied van koffiedrinken. Mijn zussen die de jaren ervoor dezelfde reis hadden gemaakt, hadden daar ook hun ‘openbaring’. In de ochtend liep je in het hotel naar beneden, waar de geur van verse broodjes je tegemoet kwam. Naast die heerlijke aroma kon je ook de net vers gezette koffie ruiken. Het zonnetje scheen naar binnen en een croissantje met kaas ligt voor je. Je moet haast wel een bak koffie drinken om het moment niet te verpesten. Toen dronk ik mijn eerste kop koffie.

In de zomer ga ik vaak naar de koffiezaak bij mij om de hoek, The Village. Als het zonnetje schijnt neem ik de koffie mee naar huis, pak mijn krantje en ga ik de tuin zitten lezen. Het idee dat ik over een aantal weken weer mijn cappuccino (met twee shots) kan lezen in de zon, doet me enorm goed en ik kijk er ook enorm naar uit. In de winter lees ik mijn krantje in de koffiezaak zelf, eet mijn ontbijt en ga daarna weer naar huis. Waar ik ook ter wereld ben ik denk dat ik altijd op zoek zal zijn naar een plek waar ik van koffie kan genieten.

Nu ik dit zo aan het schrijven ben denk ik, het gaat eigenlijk helemaal niet om de koffie, maar het is de ‘trigger’. Blijkbaar ben ik dagelijks op zoek naar een moment van rust, een moment waar ik me bezig houd met zaken die ik leuk vind en iets waar ik naar uit kan kijken. Het is dan niet alleen dat moment waarvan je geniet, maar je geniet van al die momenten waar je al eerder je kop koffie dronk. Midden in de jungle van Indonesië, Brazilië, Italië en in het centrum van Utrecht etc.

Koffie is bij mij gaan staan voor de goede dingen in het leven en de mooie herinneringen. Het genieten en de tijd doorbrengen met de mensen die belangrijk voor me zijn. Je hoeft hiervoor natuurlijk geen koffie te drinken om dit te ervaren. Het is wel fijn om elke dag een kwartiertje te hebben die je herinnert aan die mooie dingen in het leven. Ik gun in ieder geval iedereen zo’n prettig kwartiertje. Ik schreef dit een anderhalf jaar voor dat ik het idee had om Kawa Coffee te starten. Mijn liefde voor koffie is sindsdien eigenlijk niet veranderd, maar eerder gegroeid en daarnaast ben ik vooral veel kritischer geworden. (Oh en ik drink geen cappuccino’s meer, maar espresso’s ?. )

Inhuren

Kawa Coffee is ook in te huren voor evenementen, feesten of andere aangelegenheden. Bent u geïnteresseerd om Kawa Coffee in te huren voor een evenement? Dan kunt u het via het contactformulier informatie hierover inwinnen en dan wordt er spoedig contact met u opgenomen.Facebook feed

Laatste blogposts

 • Mar

  03

  Quote van de maand: Met de Billen Bloot

  Quote van de Maand. In ongeveer 200 woorden een anekdote waar ik hartelijk om heb gelachen

 • Feb

  11

  Koffie

  Ik kan elke dag uitkijken naar een moment waar ik echt van kan genieten.

 • Oct

  08

  Quote van de maand

  In ongeveer 200 woorden een korte anekdote vertellen waar ik hartelijk om heb gelachen.

Klantbeoordelingen

 • "Vrolijk en opgewekt maakte hij het lekkerste zwarte goedje uit heel Utrecht. Kawa Coffee mijn complimenten!"

  - Alina

 • "Goed bakje cappuccino en altijd in voor een praatje.
 Een goed begin van de dag."

  - Andre